Foto: AP/Scanpix

Krievijas prokuratūrai radušās aizdomas, ka viens no redzamākajiem Krievijas pašreizējā prezidenta Vladimira Putina opozicionāriem, patlaban mājas arestā esošais Aleksandrs Navaļnijs ir piedalījies nelikumīgās aļņa medībās.

BBC, atsaucoties uz Navaļņija blogu, ziņo, ka prokuratūra nopratinājusi politiķi par apstākļiem, kādos tapušas fotogrāfijas, kurās Navaļnijs redzams līdzās nomedītam alnim. Šīs fotogrāfijas pirms aptuveni pusotra gada bijušas publicētas sociālajos tīklos.

Pratinātāji esot interesējušies par to, kādos apstākļos dzīvnieks nomedīts, kā arī par to, vai Navaļnijam ir mednieka "biļete" un kur palicis nomedītais alnis.

Navaļnijs atteicies atbildēt uz pratinātāja jautājumiem, jo, atbilstoši mājas aresta noteikumiem, viņš drīkst brīvi kontaktēties tikai ar saviem tuviniekiem un advokātiem.  

Blogā gan politiķis skaidro, ka pretlikumīgās medībās nav piedalījies, bet nomedītais dzīvnieks ir apēsts.

BBC vēsta, ka Viskrievijas dabas aizsardzības biedrība par nodomu vērsties prokuratūrā, lai tā pārbaudītu, vai Navaļnijs nav piedalījies malumedībās, paziņojusi vien dažas stundas pēc tam, kad Navaļnijs nācis klajā ar paziņojumu par to, ka Krievijas Liberāldemokrātu partijas priekšsēdētāja Vladimira Žirinovska dēlam Igoram Ļebedevam pieder nedeklarēts dzīvoklis Dubaijā.

Biedrības priekšsēdētāja vietniece Ludmila Duiko, skaidrojot iemeslus, kādēļ biedrība vērsusies prokuratūrā ar prasību pārbaudīt, vai Putina opozicionārs nav malumednieks, paskaidrojusi, ka, spriežot pēc fotogrāfijas, esot radies iespaids, ka alnis nomedīts vasarā. Šos dzīvniekus oficiāli ir atļauts medīt tikai sākot no 15. oktobra. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!