Foto: AP/Scanpix/LETA

Kremlim pietuvinātais uzņēmējs Jevgēnijs Prigožins, kas pazīstams arī kā "Putina pavārs", vērsies Krievijas Izmeklēšanas komitejā ar sūdzību, ka viņu organizētā grupā vēloties nolaupīt ASV pilsoņi, ziņo biznesmeņa kompānijas "Konkord" preses dienests.

Prigožina sūdzība saistīta ar ASV Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) izsludināto 250 tūkstošu dolāru atlīdzību par informāciju, kas palīdzētu viņu arestēt. ASV Prigožinu tur aizdomās par jaukšanos ASV iekšējās lietās un mēģinājumiem ietekmēt ASV prezidenta vēlēšanu iznākumu no 2014. līdz 2016. gadam.

Prigožins savā paziņojumā skaidro, ka, izsludinot atlīdzību par viņa galvu, ASV īsteno plānu viņu nolaupīt un nelikumīgi liegt viņam brīvību "izdomātu iemeslu dēļ".

Savulaik par kriminālnoziegumiem divas reizes sodītais "Putina pavārs" paziņojumā apgalvo, ka nekādus noziegumus ne Krievijas, ne citu valstu teritorijā nav pastrādājis un ka ASV apsūdzības ir politiski motivētas, jo viņš ir "Krievijas Federācijas pilsonis, kurš aktīvi pauž savu viedokli, kas nesakrīt ar ASV politiku".

Prigožins pieprasa, lai Izmeklēšanas komiteja ierosina krimināllietu pret ASV prezidentu Džo Baidenu, FIB direktoru Kristoferu Reiju, CIP direktoru Viljamu Bērnsu un tieslietu ministru Meriku Garlandu par gatavošanos cilvēka nolaupīšanai.

ASV Prigožina aresta orderi izdeva 2018. gada februārī. Pēc tam viņš tika iekļauts Interpola meklēto noziedznieku datubāzē. Savukārt 2021. gada 26. februārī FIB izsludināja Prigožina meklēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!