Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Saistībā ar agresora Vladimira Putina uzsākto karu Ukrainā no amata atkāpies augsta ranga diplomāts Krievijas pārstāvniecībā ANO Boriss Bondarevs.

Krievijas misijas ANO Ženēvā padomnieks Bondarevs asi nosodīja Krievijas iebrukumu Ukrainā.

"Savā divdesmit gadu ilgajā diplomāta karjerā esmu piedzīvojis vairākus pagrieziena punktus mūsu [Krievijas] ārpolitikā, bet es nekad neesmu bijis tik apkaunots par savu valsti kā kopš šī gada 24. februāra," publiski pieejamā paziņojumā rakstīja Bondarevs, minot datumu, kurā sākās Maskavas invāzija Ukrainā.

"Putina uzsāktais agresīvais karš pret Ukrainu un pret visu Rietumu pasauli, nav noziegums tikai pret Ukrainas tautu, bet, iespējams arī pats nopietnākais noziegums pret Krievijas tautu," viņš turpināja.

Diplomāts raksta, ka tie, kuri uzsākuši šo karu, vēloties tikai vienu lietu - palikt pie varas mūžīgi. "Lai to panāktu, viņi ir gatavi ziedot tik daudz dzīvību, cik nepieciešams," paziņojumā norāda Bondarevs.

Bondarevs arī raksta, ka šo divdesmit gadu laikā melu apjoms un "neprofesionalitāte" Krievijas Ārlietu ministrijas darbā ir tikai pieaugusi: "Tomēr pēdējos gados situācija ir kļuvusi katastrofiska."

Diplomāts par piemēru min arī Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu: "18 gadu laikā viņš no profesionāla un izglītota intelektuāļa (..) pārvērtās par personu, kura visu laiku tiražē savstarpēji pretrunīgus paziņojumus un draud pasaulei (tostarp Krievijai) ar kodolieročiem!"

"Šodien [Krievijas] Ārlietu ministrijā nav diplomātijas. Tā nodarbojas ar kara sludināšanu, melu izplatīšanu un naida kurināšanu. Tā pārstāv tikai dažu cilvēku intereses, tādējādi novedot pie tālākas manas valsts izolācijas un degradēšanās," tiešs savos izteikumos ir Bondarevs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!