Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir apstiprinājis, ka negatavojas balotēties 2008.gada prezidenta vēlēšanās, informē ārvalstu mediji.
Preses konferences laikā viņš noliedza baumas par viņa vēlmi mainīt konstitūciju un kandidēt vēlēšanās, raksta Ria Novosti.

Prezidents stāsta, ka cilvēku centieni palikt pie varas ir gluži dabiski, un kā piemēru minēja Vāciju: “Ir līderis un pārējie kandidāti, kas cenšas pārspēt līderi.”

Runājot par Krieviju, viņš uzsvēra, ka valstī nav objektīvu iemeslu destabilizācijai, ja vien tiks turpināta politika, kas izvēlēta pēdējo piecu gadu laikā. “Reālais iedzīvotāju ienākumu pieaugums ir desmit procenti, un tas dod pamatu stabilitātei,” viņš saka.

Prezidents arī uzskata, ka stabilitātes stiprināšanai ir jāizveido daudzpartiju sistēma un stingri jāievēro pieņemtie likumi.

“2008.gadā es gatavojos pamest Kremli, taču es negatavojos pamest Krieviju. Un arī tas ir viens no stabilitātes faktoriem,” izteicās prezidents.

Uz jautājumu par to, ko viņš darīs pēc prezidentūras termiņa beigām, Putins atkārtoja jau iepriekš sacīto: “Es vēlētos, lai manas zināšanas un pieredze būtu noderīga Krievijai.”

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!