Foto: Itar-Tass/Scanpix
Krievijas premjers un prezidenta amata kandidāts Vladimirs Putins kārtējo reizi paziņojis, ka Krievijas valsts domes vēlēšanu rezultāti netiks atcelti un uzvēris, ka tos neapmierinātie var apstrīdēt tiesā, otrdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Putins norādījis, ka dome, kuru ievēlēja 4.decembrī, jau sākusi darbu un runāt par vēlēšanu rezultātu atcelšanu ir bezjēdzīgi. "Vēlēšanas ir noslēgušās. Visas frakcijas ir sākušas darbu, ir ievēlēts spīkers, dome funkcionē. Runāt par kaut kādu anulēšanu nav iespējams," sacījis Putina.

Tiem, kuri nav mierā ar vēlēšanu iznākumu, Putins ieteicis vērsties tiesā. "Ja ir notikuši kaut kādi [vēlēšanu] pārkāpumi, tad tiesai šādas sūdzības ir jāizskata un jāpieņem objektīvs lēmums," sacījis Putins.

Putins arī apsolījis, ka martā gaidāmās prezidenta vēlēšanas būs "pilnīgi caurspīdīgas".

Jau vēstīts, ka sestdien Maskavā notika kārtējā protesta akcija pret Krievijas domes vēlēšanu rezultātiem. Saharova prospektā pulcējās tūkstošiem cilvēku, līdzīgas, bet mazākas akcijas, notika arī citviet Krievijā.

4.decembra Valsts domes vēlēšanās "Vienotā Krievija" uzvarēja, iegūstot 49,3% vēlētāju atbalsta, tomēr Valsts domē partija zaudēja 77 vietas. Opozīcija norāda, ka arī šis rezultāts ir panākts ar krāpšanos un reālais atbalsts Putinam un viņa partijai ir krietni vien mazāks.

Pret vēlēšanu rezultātiem visā Krievijā protestē tūkstošiem cilvēku. Vislielākā protesta akcija notika 10.decembrī Maskavā, kad pulcējās desmitiem tūkstoši cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!