Krievijas prezidents Vladimirs Putins vācu nedēļas žurnālos "Der Spiegel" un "Focus" publicētos ASV prezidenta Džordža Buša un Vācijas kanclera Gerharda Šrēdera sarunu slepeno pierakstu fragmentus uzskata par provokāciju, kuras mērķis ir sabojāt Krievijas attiecības ar Eiropas Savienību (ES) un Vāciju.
Preses konferencē otrdien Maskavā Putins uzsvēra, ka tā ir neoficiāla informācija un ka viņam "nav pamata tai ticēt".

"Gudri ļaudis pie mums uz jautājumu: "Kā ar veselību?" atbild: "Pat neceriet!"," sacīja Krievijas prezidents, piebilstot, ka šāda atbilde noderētu arī šajā situācijā.

Putins arī paziņoja: "Mums ir attiecīgas vienošanās ar ES un kreditoriem no Parīzes kluba. Mēs rēķināmies ar to, ka mūsu kreditori ir ieinteresēti, lai Krievijas ekonomiskais stāvoklis atļautu tai pildīt savas saistības. Tāda ir objektīvā situācija un mēs ar to rēķināmies."

Desmit lappušu garais Buša un Šrēdera sarunu protokols, ko pierakstījis Vācijas vēstnieks ASV Jirgens Hrobogs, nonācis atklātībā informācijas noplūdes dēļ.

"Focus" raksta, ka 29.martā Vašingtonā notikušajās Buša un Šrēdera sarunās abu valstu līderi nonākuši pie secinājuma, ka jāaptur finansiālās palīdzības sniegšana Krievijai, "kamēr no turienes milzu naudas summas aizplūst uz ārzemēm".

Turklāt, pēc "Focus" vēstītā, Bušs kritizējis Krievijas prezidentu par "Irānas apbruņošanu", jo Krievija tādējādi atbalsta islāma fundamentālismu. Bušs atzinis, ka ASV neuzskata Krieviju par ienaidnieku, bet Šrēders paudis viedokli, ka Putinam neesot alternatīvas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!