Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievijas diktators Vladimirs Putins esot gatavs sākt sarunas un iesaldēt karu ar esošajām frontes līnijām, jo uzskata, ka līdz šim panākto jau savai tautai var "pārdot" kā uzvaru, atsaucoties uz četriem avotiem, vēsta aģentūra "Reuters".

"Putins var karot, cik vajag, bet viņš arī ir gatavs uguns pārtraukšanai – kara iesaldēšanai," aģentūra citē vienu no saviem avotiem.

Diktators nelielai padomnieku grupai skaidrojis, ka ir vīlies par Rietumu "mēģinājumiem traucēt sarunām" un Ukrainas prezidenta Vladimira Zelenska lēmumu izslēgt sarunu iespējamību, medijam stāstījuši trīs avoti.

Putins pašreizējo Krievijas "impulsu" vēlas izmantot kara apturēšanai, liecina avotu teiktais. Viņš uzskatot, ka esošie "sasniegumi" karā ir pietiekami, lai Krievijas iedzīvotājiem to "pārdotu" kā uzvaru.

Tāpat viņš saprotot, ka plašākiem iekarojumiem būtu nepieciešama vispārēja mobilizācija, kas kaitētu reitingiem. Turklāt, jo ilgāk rit karš, jo vairāk mājās atgriežas neapmierināti okupantu veterāni, radot spriedzi sabiedrībā.

Kremļa saimnieks arī uzstājot, ka okupantu iekarojumi ir nostiprināmi miera sarunu gala dokumentā, un šis jautājums pat nav apspriežams. "Putins pateiks, ka mēs uzvarējām, ka NATO mums uzbruka, bet mēs saglabājām savu suverenitāti, ka mums ir sauszemes koridors uz Krimu, un tā ir taisnība," raksturo viens no avotiem.

Kamēr pamiers netiek noslēgts, Putins vēlas sagrābt pēc iespējas vairāk Ukrainas teritorijas, lai palielinātu spiedienu pret Kijivu. Diktators arī rēķinās ar to, ka Krievijas daudz lielākais iedzīvotāju skaits ļaus saglabāt armijas lielumu arī bez plašas mobilizācijas, par avotu stāstīto raksta "Reuters".

Aģentūras avots uzskata, ka Putins lēnām turpinās iekarot Ukrainas teritorijas, līdz Zelenskis nepiedāvās apstāties. Vienlaikus diktators esot drošs, ka Rietumi nepiegādās Ukrainai pietiekami daudz ieroču un tas iedragās ukraiņu morāli.

Rietumos bieži ir izskanējuši brīdinājumi, ka konflikta iesaldēšana dotu Krievijai iespēju gatavoties tālākai agresijai pret Ukrainu un, iespējams, arī citām valstīm.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!