Foto: AP/Scanpix
Krievijas prezidents Vladimirs Putins, kurš valstī saimnieko jau 15 gadus, paziņojis, ka negrasās līdz sava mūža beigām būt valsts vadītājs. "Gan valstij tas nebūtu pareizi un būtu kaitīgi, gan arī man nav vajadzīgs". To viņš paziņojis intervijā aģentūras TASS raidījumā "Pirmās personas".

Iemesls šādai nostājai neesot nogurums, turklāt Putins esot valstij kalpojis no sirds un darot visu, lai šajā dienestā sevi īstenotu, taču "pieķerties kaut kam ir kontrproduktīvi, kaitīgi un pavisam neinteresanti".

Tomēr Putins pieļāvis, ka viņa kandidatūra tiks izvirzīta arī 2018.gadā gaidāmajās prezidenta vēlēšanās, jo Krievijas konstitūcija neliedzot viņam atkal kandidēt. "Ņemšu vērā vispārējo kontekstu, savu noskaņojumu. Vai tagad nepieciešams par to domāt? 2014.gads vēl nav beidzies, bet jūs jau jautājat par 2018. Tik ilgs laiks vēl priekšā, vēl tik daudz ūdeņu aiztecēs," izteicies Putins.

Viņš arī paziņojis, ka Krievija nav plānojusi cīkstēties ar Rietumvalstīm un nolaist jaunu "dzelzs priekškaru". Valsts gan aizstāvēšot savas ģeopolitiskās, nacionālās intereses un attīstīšot pati savu dienaskārtību. "Mums nav nepieciešams cīkstēties (..) Vajag mierīgi īstenot pašiem savā dienaskārtībā iekļautos uzdevumus," norādījis Putins.

Putins atzīmējis, ka vēsās attiecības ar Rietumvalstīm neērtības neesot radījušas. "Kas man diskomforts? Man vajadzīgs rezultāts," apgalvojis Putins, gan norādot, ka "Rietumvalstu un jaunattīstības valstu līderi ir cilvēki, kas izgājuši sūru un sarežģītu iekšpolitisko cīņu procesu, procesu, kurā veidojušies kā personības (..). Viņi ir daudzsološi starptautiskās politikas darbinieki, kas aizstāv nacionālās intereses, tāpat kā es to cenšos darīt savas valsts dēļ".

Viņš arī izteicies, ka visi lēmumi attiecībā uz Krimu bijuši pārdomāti un nepastāv šaubas par to, ka visas darbības vainagosies panākumiem, jo taisnība ir Krievijas pusē. "Vienkārši mēs esam stiprāki. Par visiem. Tāpēc, ka mums ir taisnība," pārliecību paudis Putins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!