ŽENĒVA, APR 02, BNS/REUTERS - Pasaules veselības organizācija (PVO) trešdien izplatīja brīdinājumu, aicinot cilvēkus atcelt plānotos braucienus uz Honkongu un Guandunas provinci Dienvidķīnā, kur turpina izplatīties netipiskā pneimonija jeb smagais aktūtais respiratorais sindroms (SARS).
"Mēs esam nolēmuši ieteikt cilvēkiem, kuri plāno doties uz Honkongu un Guandunu, apsvērt iespēju atcelt šos braucienus," sacīja PVO infekciju slimību apkarošanas nodaļas vadītājs Deivids Heimens.

Šobrīd ar netipisko pneimoniju jeb smago akūto respiratoro sindromu (SARS) ir miruši 75 cilvēki, liecina trešdien apkopoti PVO un nacionālo medicīnas iestāžu dati.

Honkongā ar SARS ir miruši 16 cilvēki, bet pārējā Ķīnā - 43.

Inficēšanās gadījumi ar SARS ir konstatēti arī Ķīnas lielākajā pilsētā Šanhajā un Hunaņas provincē Ķīnas dienvidaustrumos.

Honkongā vēl konstatēti 685 SARS infekcijas gadījumi, pārējā Ķīnā - 1167 gadījumi. Singapūrā ar SARS miruši četri cilvēki un 95 inficējušies, Vjetnamā - četri miruši un 58 inficējušies, Taizemē - divi miruši un viens inficējies.

Vienīgie nāves gadījumi no SARS ārpus Āzijas ir Kanādā, kur ar šo slimību miruši seši cilvēki un fiksēti 129 iespējami SARS gadījumi.

Austrālijā ir konstatēts viens iespējams SARS gadījums, Indonēzijā - viens, Malaizijā - astoņi, Filipīnās - 23, Taivānā - 13, Beļģijā - viens, Lielbritānijā - trīs, Francijā - četri, Vācijā - seši, Īrijā - divi, Itālijā - seši, Rumānijā - trīs, Zviedrijā - viens, Šveicē - trīs, ASV - 62, Panamā - viens gadījums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!