Foto: AP/Scanpix/LETA

Ņemot vērā Ķīnā notiekošos masu protestus pret Koronavīrusa Covid-19 ierobežojumiem, valstij sasniedzot teju rekordaugstu saslimšanas skaitu, Ķīna mīkstina dažus pandēmijas noteiktos ierobežojumus, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Iepriekš vēstīts, ka reaģējot uz protestiem pret Covid-19 ierobežojumiem, Ķīnas augstākā drošības instance otrdien aicinājusi apspiest "naidīgos spēkus".

Pēdējās dienās Ķīnā notikuši protesti pret stingrajiem ierobežojumiem cīņā ar Covid-19.

Ķīnas sabiedrībā pieaug neapmierinātība ar stingrajiem Covid-19 ierobežojumiem, karantīnas režīmiem un masveida testēšanas kampaņām.

Pirmdien vairākās lielākajās Ķīnas pilsētās tika pastiprināta policijas klātbūtne, pateicoties kurai izdevies novērst protestu atsākšanos.
Kā vēsta "Reuters", Ķīnas veselības iestādes ziņo par ierobežojumu samazināšanu, tomēr nenorāda to saistību ar masu nemieriem.

Covid-19 ierobežojumu dēļ radušies nemieri ir pēdējā laika lielākais masu protests Ķīnā kopš tās pašreizējais prezidents Sji Dzjiņpins pārņēma varu pirms desmit gadiem.

Pirms nedēļas vēstīts, ka neskatoties uz stingriem vīrusa likvidēšanas pasākumiem, Ķīnā ir reģistrēts vislielākais Covid-19 saslimšanas gadījumu skaits dienā kopš pandēmijas sākuma.

Vīrusa uzliesmojumi konstatēti vairākās lielākajās pilsētās, tostarp galvaspilsētā Pekinā un Guandžou.

Pagājušajā trešdienā valstī reģistrēti 31 527 inficēšanās gadījumi, kas ir vairāk nekā aptuveni 28 000, kas reģistrēts aprīlī, kad tika slēgta lielpilsēta Šanhaja. Covid-19 izplatība pārņēmusi Ķīnu laikā, kad stingri ierobežojumi, tostarp mājsēdes, turpina izraisīt nemierus un neapmierinātību valsts iedzīvotāju vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!