Sestdien Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) telpās noslēdzās ikgadējais ārpolitikai un drošībai veltītais starptautiskais forums "Rīgas konference 2019". Konferenci organizēja Latvijas Transatlantiskā organizācija (LATO) sadarbībā ar Latvijas Ārlietu ministriju (ĀM) un Latvijas Aizsardzības ministriju (AM).

Portālā "Delfi" bija vērojama abu dienu konferences video tiešraide.

Jau ziņots, ka konference veltīta galvenajiem reģionālās un starptautiskās drošības un politikas jautājumiem un tās mērķis ir veidot labvēlīgu vidi viedokļu apmaiņai un diskusijām, uzsver pasākuma organizatori.

Pēdējās desmitgades laikā Rīgas konference ir nostiprinājusi savu vārdu un reputāciju visā reģionā. Kopš tās darbības sākuma 2006. gadā, konference ir bijusi tikšanās vieta neskaitāmiem valstu līderiem un ekspertiem no visas pasaules.

Diskusijas koncentrējās uz dažādiem drošības jautājumiem, kas ietekmē mūsdienu starptautisko attiecību sfēru. Tēmas aptvers dažādas aktualitātes, kā, piemēram NATO darbības turpinājums, sasniedzot 70. gadadienu, pārmaiņas Eiropas politiskajā elitē, kā digitālais laikmets pārveido politisko varu, Rietumu attiecības ar Krieviju, un kā jaunās lielvaras veido ietekmes reģionus.

Divu dienu laikā, "Rīgas konferencē 2019" tika aizvadītas 11 dažādu formātu diskusiju sesijas. Viesu saraksts bija piepildīts ar dažādu valstu ministriem, vēstniekiem un politikas ekspertiem. Šī gada konferenci atklāja Latvijas ministru prezidents Krišjānis Kariņš.

Rīgas konference 2018 pulcēja lielāko dalībnieku skaitu pēdējo desmit gadu laikā - 650 dalībnieku no vairāk kā 40 valstīm.

Vairāk informācijas par konferenci šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!