Igaunijas prezidents Arnolds Rītels trešdien intervijā laikrakstam "Eesti Paevaleht" apstiprināja, ka ir gatavs parakstīt Igaunijas un Krievijas robežlīgumu savas vizītes laikā Maskavā 21.janvārī.
"Igaunija ir gatava parakstīt robežlīgumu kopš deviņdesmito gadu vidus. Un, tā kā šī gatavība pastāv ilgu laiku, nav nepieciešami atsevišķi sagatavošanās darbi," pavēstīja Rītels.

Prezidenta kanceleja un Ārlietu ministrija 21.janvāra vizīti gatavo kā darba vizīti. "Vizīte ir saistīta ar man piešķirtās pareizticīgo valstu starptautiskā fonda balvas pasniegšanas ceremoniju. Šī balva man ir piešķirta kā valsts vadītājam, nevis privātpersonai, un tāpēc šo vizīti nevar uzskatīt par privātu," sacīja Rītels.

Pagaidām nav skaidrs, vai Rītels, kurš Krievijā ieradīsies pēc Krievijas Pareizticīgās baznīcas galvas patriarha Aleksija II ielūguma, tiksies ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. Igaunija ir paudusi ieinteresētību par tikšanos, taču Krievijas puse nav ne apstiprinājusi, ne noliegusi prezidentu iespējamo tikšanos.

Kā ziņots, aģentūra "Interfax", atsaucoties uz kāda Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāvja izteikumiem, otrdien vēstīja, ka Rītela iespējamajai vizītei Krievijā būs tīri privāts raksturs.

"Ja šāda vizīte notiks, tā būs privāta, un Ārlietu ministrija par to neko nezinās," pārstāvis teicis aģentūrai "Interfax".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!