Foto: AFP/Scanpix

Krievija nodrošinās iedzīvotāju aizsardzību pret raķešu draudiem un izveidos uzticamu aerokosmisko aizsardzību, mikroblogošanas vietnē “Twitter” paziņojis Krievijas vicepremjers Dmitrijs Rogozins, vēsta aģentūra “Itar – Tass”.

“Nu, mēs arī jūtam atbildību par savu iedzīvotāju aizsardzību pret jūsu [NATO] raķešu draudiem un izveidosim uzticamu aerokosmisko aizsardzību,” rakstīja Rogozins.

Tāda bija Rogozina atbilde NATO ģenerālsekretāra Andersa Foga Rasmusena teiktajam, ka NATO turpinās attīstīt pretraķešu aizsardzības sistēmu, jo “jūtot milzīgu atbildību par iedzīvotāju aizsardzību pret raķešu draudiem”.

Jau vēstīts, ka Krievija iebilst pret NATO pretraķešu aizsardzības sistēmu izvietošanas Eiropā. Maskava vēlas, lai NATO paraksta juridiski saistošu dokumentu, kurā apstiprināts, ka pretraķešu aizsardzības sistēma nav vērsta pret Maskavu, bet alianse apgalvo, ka to apstiprinājusi jau pietiekami daudz paziņojumos.

Krievija jau agrāk ir brīdinājusi - ja netiks ievērotas tās intereses, tā varētu veikt papildu drošības pasākumus, tostarp pastiprināt bruņojumu.

NATO plānotās Eiropas pretraķešu aizsardzības sistēmas nolūks ir nodrošināt aizsardzību pret raķešu uzbrukumiem no tādām neprognozējamām valstīm kā Irāna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!