Roskildes rokfestivāla organizētājiem netiks izvirzītas apsūdzības par deviņu fanu traģisko bojāeju šajā pasākumā 2000.gadā. Dānijas valsts prokuratūra pēc lietas atkārtotas izmeklēšanas secinājusi, ka festivāla rīkotāju rīcībā nav bijis nozieguma sastāva.
2000.gada Roskildes rokfestivāla laikā grupas "Pearl Jam" uzstāšanās laikā sākās stihiska skatītāju grūstīšanās, uz skatuvi metās 50 000 cilvēku liels pūlis, kurā bojā gāja deviņi, bet ievainoti tika vairāk nekā 40 cilvēku.

Izmeklēšana tika sākta, lai noskaidrotu, kāpēc pasākuma organizētāji neapturēja "Pearl Jam" koncertu, kad skatītāju vidū sākās panika, ziņo interneta mājas lapa NME.COM.

Izmeklēšanā arī bija plānots noskaidrot, kurš ir atbildīgs par notikušo un kuru cilvēku pienākums bija pārtraukt koncertu.

Prokurors Eriks Merlungs teica: "Ne pret vienu cilvēku šajā lietā apsūdzības izvirzītas netiks. Nav iemesla uzskatīt, ka ir izdarīts kas sodāms."

Izmeklēšanā tomēr norādīts, ka notikuma vietā neatradās policisti, kas varētu apturēt pūli vai informēt skatītājus par to, kā rīkoties šādos ārkārtas gadījumos.

Roskildes festivāla organizētāji šobrīd izskata izmeklēšanas rezultātus un meklē iespējas uzlabot drošību šāgada pasākumā, kas norisināsies no 27. līdz 29.jūnijam.

Šāgada Roskildes festivālā uzstāsies "Red Hot Chili Peppers", "Garbage", "New Order", "Primal Scream", "The White Stripes" un citas zvaigznes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!