Foto: AFP/Scanpix/LETA

Rumānijā ieradusies pirmā ASV karavīru grupa, ko Vašingtona norīkojusi NATO austrumu flanga stiprināšanai, otrdien paziņojis Rumānijas aizsardzības ministrs.

ASV prezidents Džo Baidens pagājušajā nedēļā paziņoja, ka nosūtīs 1000 karavīrus uz Rumāniju un 2000 karavīrus uz Poliju.

Rumānijas aizsardzības ministrs Vasile Dinku paziņoja, ka Rumānijā ieradušies vairāk nekā 100 ASV karavīri un drīzumā ieradīsies pārējie. ASV Aizsardzības ministrija atklāja, ka karavīri uz Rumāniju pārvietoti no Vācijas.

Nedēļas nogalē arī Polijā ieradās pirmie ASV karavīri no papildspēkiem, kuru nosūtīšanu uz Austrumeiropu apstiprinājis Baidens.

Arī Francijas prezidents Emanuels Makrons ir paziņojis, ka NATO ietvaros ir gatavs nosūtīt simtiem karavīru uz Rumāniju. Francijas eksperti, kas gatavo šo misiju, jau ieradušies Rumānijā, pagājušajā nedēļā paziņoja Francijas aizsardzības ministre Florānsa Parlī.

Rumānijā, kas ir NATO valsts kopš 2004. gada, jau atrodas aptuveni 900 ASV karavīri, kā arī 140 Itālijas karavīri un 250 Polijas karavīri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!