Foto: AFP/Scanpix/LETA
Rumānijas tiesa pasludinājusi par mirušu kādu 63 gadus vecu vīrieti, kurš tagad nonācis grūtībās, nespējot tiesas lēmumu mainīt, vēsta portāls "The Guardian".

Konstantīns Reliu vairāk nekā desmit gadus pavadīja Turcijā un neuzturēja nekādus kontaktus ar savu ģimeni. Kungs pirmo reizi prom darba meklējumos devies 1992. gadā un dzimtenē īslaicīgi atgriezies tikai vienu reizi 1999. gadā.

Reliu sieva pēc ilgas vīra pazušanas tad ieguvusi vīra miršanas apliecību. Kundze tiesā argumentēja, ka nav dzirdējusi par vīru neko kopš 1999. gada un pieņēmusi, ka viņš Turcijā ir gājis bojā zemestrīcē.

Pats Reliu vietējiem medijiem tagad skaidro, ka, viņaprāt, sieva tā rīkojusies, lai varētu oficiāli šķirties un apprecēties vēlreiz.

Reliu par savu "nāvi" neko arī, visticamāk, nebūtu uzzinājis, ja Turcijas varasiestādes viņu nedeportētu no valsts dokumentu derīguma termiņa beigšanās dēļ.

Reliu plānoja atjaunot savu pasi un atgriezties Turcijā, taču Rumānijā viņš tika aizturēts un imigrācijas amatpersonas informēja, ka viņš oficiāli ir miris jau 2003. gadā.

Kungs devās uz tiesu, lai anulētu lēmumu par savu nāvi, taču tur paziņots, ka viņam ir jāsamierinās ar savu juridisko statusu, jo ir beidzies termiņš, kurā var iesniegt apelāciju. Lēmums ir galīgs un vairs nav maināms, vietējiem medijiem skaidroja tiesā.

"Es esmu oficiāli miris, lai gan esmu dzīvs. Man nav ienākumu un es nevaru neko darīt, jo skaitos miris," medijiem žēlojas Reliu.

Vīrietis skaidro, ka vēlas atgriezties Turcijā un nodarboties tur ar mazo uzņēmējdarbību, taču tagad atliek tikai cīnīties par savu juridisko statusu un pases iegūšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!