Foto: AFP/Scanpix
Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili, ceturtdien Ņujorkā tiekoties ar savu Lietuvas kolēģi Daļu Grībauskaiti, pauda atbalstu viņas izteiktajai kritikai par Baltkrievijas opozīciju.

"Es lasīju jūsu paziņojumu par Baltkrievijas opozīciju. Tas bija ļoti labs," Saakašvili teica sarunas sākumā.

Uz to Grībauskaite atbildēja, ka tas "protams, tas ir ļoti jūtīgs jautājums".

Tikšanās fragments videoierakstā ir apskatāms Grībauskaites oficiālajā mājaslapā internetā. Abi prezidenti tikās Ņujorkā, kur apmeklēja Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Ģenerālo asambleju.

Pagājušajā nedēļā Grībauskaite kritizēja Baltkrievijas   opozīciju, paziņojot, ka vairākus   opozīcijas  politiķus atbalsta Krievija, un viņus maz interesē neatkarība, bet viņi vēlas "vairāk naudas".

"Ja paskatās uzmanīgāk, dažus no deviņiem kandidātiem, kuri [decembrī notikušajās prezidenta] vēlēšanās sacentās ar Aleksandru Lukašenko, finansēja un atbalstīja Kremlis," Grībauskaite teica intervijā Lietuvas sabiedriskajam radio.

"Kad ar viņiem runā vai arī dzird kādu opozīcijas  politiķi runājam, tad mēs visbiežāk nedzirdam, ka viņu prioritāte ir neatkarīga   Baltkrievija. Mēs to tik tikko dzirdam. Tas, ko mēs lielākoties dzirdam, ir ka viņiem vajag vairāk naudas, un ka Krievija patiešām ir draugs. Bez šaubām, mēs esam nedaudz satraukti, jo neatkarīgs kaimiņš un neatkarīga valsts ir Lietuvas nacionālajās interesēs," piebilda   Grībauskaite.

Grībauskaites izteikumi izraisīja pretrunīgu reakciju Lietuvas politiķu un politikas apskatnieku vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!