Foto: AFI
Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili apgalvo, ka Krievijas premjerministrs Vladimirs Putins joprojām plānojot viņu nogalināt, kas esot daļa no viņa ambīcijām padomju impērijas atjaunošanai, vēsta laikraksts "The Times".

Intervijā laikrakstam gadu pēc konflikta Dienvidosetijā Saakašvili norādīja, ka tikai ASV un Eiropas atbalsts novērš Krievijas iebrukumu, lai Gruzijā nodibinātu marionešu režīmu.

Savukārt spriedzes pieaugumu frontes līnijā starp Gruziju un Krievijas karaspēku, kas izvietots Dienvidosetijā un Abhāzijā, Saakašvili skaidro ar to, ka Kremlis izmēģinot Rietumu izturību.

"Putinam ir visi iemesli atnākt un pabeigt iesākto. Tomēr viņš ir ielas puika, kuram joprojām ir bail no policista, un šoreiz policists piezvanīja un brīdināja viņu. Tomēr puika kļūst izmisīgs. No viņa viedokļa, Gruzijā ir nepabeigta lieta. Tiklīdz tu nespēj tikt galā ar lietām, tu vairs neesi priekšnieks savā apkaimē," sacīja Gruzijas līderis.

Pastāvot konflikta atjaunošanās bažām, ASV prezidents Baraks Obama zvanījis Krievijas kolēģim Dmitrijam Medvedevam, savukārt ASV viceprezidents Džo Baidens risinājis telefonsarunas ar Tbilisi. Ar aicinājumu saglabāt mieru uzstājās arī Eiropas Savienība.

Pēc Saakašvili vārdiem, Putins vēloties iznīcināt Gruziju, lai atgūtu kontroli pār Kaukāzu, kas ir galvenais naftas un gāzes cauruļvadu koridors no Centrālās Āzijas, apejot Krieviju.

Intervijā Gruzijas līderis arī norāda, ka osetīni paši atgriezīsies Gruzijas sastāvā, kad Krievijas okupācija reģionā kļūs acīmredzamāka. Viņš arī cer pievilināt Abhāziju ar investīcijām ekonomikas attīstībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!