Sabotieri Irākas ziemeļos uzspridzinājuši milzīgu naftas cauruļvadu, apturot naftas eksportu uz Turciju tikai dažas dienas pēc tā atsākšanas un nogriežot sagrautajai ekonomikai vitālus ienākumus. Irākas jaunais policijas komandieris sestdien apsolīja notvert aiz uzbrukuma stāvošos "sazvērniekus", vēsta aģentūra "Associated Press" (AP).
Irākas naftas eksports uz Turciju atsākās tikai trešdien un piektdienas rītā netālu no Baiji notikušais sprādziens to pārtraucis pilnībā, paziņoja Irākas naftas ministra vietas izpildītājs Tamers al Gadabans.

Policijas brigādes ģenerālis Ahmeds Ibrahims, kurš kādreiz tika ieslodzīts cietumā par izrunāšanos pret Sadamu Huseinu, sestdien tika iecelts par Irākas tiesībsargājošo institūciju vadītāju. Viņš sprādzienā vainoja "sazvērnieku grupu, kas saņēmusi naudu no konkrētas partijas."

Gadabans sacīja, ka cauruļvada atjaunošana prasīs vairākas dienas. "Tas ir liels cauruļvads ar lielu jēlnaftas daudzumu," viņš sacīja.

Vairāk nekā 1000 kilometru garais naftas cauruļvads stiepjas no Irākas ziemeļu pilsētas Kirkūkas uz Džeihanas ostu Turcijā un caur to plūst viss naftas eksports uz Turciju.

Nafta pa cauruļvadu sāka plūst trešdien un Turcijas ziņu aģentūra "Anatolia" vēsta, ka pirms uzbrukuma pa to piegādāti 750 000 barelu naftas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!