Foto: AP/Scanpix
Piektdien Itālijā netālu no Neapoles daļēji sabruka piecstāvu dzīvokļu ēka, laupot vismaz trīs cilvēku dzīvību, vēsta medijs "The Guardian".

Vēl septiņi cilvēki šobrīd uzskatīti par pazudušiem. Glābēji turpina strādāt gruvešos. Nelaime notikusi uz dienvidiem no Neapoles.

Sabrukšanas iemesls šobrīd nav zināms, taču izmeklēšanā kā iespējamo cēloni aplūko ēkā ritējušos rekonstrukcijas darbus. "The Guardian" uzsver, ka ēka atradusies netālu no dzelzceļa sliedēm.

Mājas iemītnieki norāda, ka nams sagruvis īsi pēc pulksten 6 rītā. Viņi nav dzirdējuši sprādzienu, taču atminējās, ka īsi pirms sabrukšanas dzirdējuši garām pabraucam vilcienu. Itālijas dzelzceļa pārstāvji jau paziņojuši, ka vilcienu radītās vibrācijas nekādi neietekmē ēku stabilitāti.

Notikuma vietā darbojas ap 80 glābēju, kuri gruvešus pārcilā ar rokām. Glābēji aicināja aculieciniekus būt klusiem, jo centās saklausīt izdzīvojušo balsis gruvešos. Ik pa brīdim glābšanas darbi tika pārtraukti, lai notikuma vietu pārbaudītu suņi, kas upurus centās uzošņāt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!