Cilvēks, kurš bija izstrādājis nesen sabrukušās Polijas izstāžu zāles projektu, ir mēģinājis izdarīt pašnāvību, informē ārvalstu prese.
Vīrietis divas dienas pēc nelaimes gadījuma, kurā bojā gājuši 65 cilvēki, mēģināja nonāvēties, taču tika izglābts un nogādāts slimnīcā, raksta BBC.

Amatpersonas ziņo, ka zem sabrukušā ēkas jumta Katovicē vēl varētu atrasties vairāku upuru mirstīgās atliekas.

Katovices prokuroru pārstāvis ir izteicis aizdomas, ka projektētāja rīcībā ir “informācija, kas varētu palīdzēt noskaidrot negadījuma iemeslus”.

Sīkāka informācija netiek sniegta, taču ir zināms, ka vīrietis ir nopratināts. Sākotnējā izmeklēšana ir ļāvusi noskaidrot, ka “ēkas konstrukcijā bija ne mazums kļūdu, taču vēl nevar apgalvot, ka tās kalpoja par iemeslu jumta iebrukšanai”.

Pagaidām tiek apgalvots, ka jumts sabruka zem pārlieku smagās sniega segas, taču ēkas īpašnieku advokāts apgalvo, ka jumts tika regulāri tīrīts.

Kopējais nelaimes gadījumā bojā gājušo skaits vēl ir neskaidrs. Pirmdien tas tika samazināts no 67 uz 62, pēc vēl trīs mirušo atrašanas tas palielinājās līdz 65, un tiek lēsts, ka zem drupām ir vēl 15 bojā gājušo mirstīgās atliekas, kuru atbrīvošana varētu prasīt vēl vairākas dienas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!