Vairāk nekā 60 policistu guvuši savainojumus Taivānas galvaspilsētā Taipejā ceturtdien vakarā un naktī uz piektdienu sadursmēs ar Ķīnai nedraudzīgi noskaņotiem protestētājiem, vēstī likumsargu pārstāvji.
Līdzās Taipejas viesnīcai "Grand Hotel", kur bija apmetusies augstākā Pekinas amatpersona, kas Taivānu apmeklējusi kopš pilsoņu kara beigām, Čeņs Juņliņs, ceturtdien vēlu vakarā tika izvietoti vairāk nekā 2200 policistu, kā arī ūdenslielgabali. netālu no viesnīcas protestēja aptuveni 1000 Pekinai nelabvēlīgi noskaņotu taivāniešu, kas ik pa laikam kļuva agresīvi, vēstī likumsargi.

Daži protestētāji policijas virzienā meta olas, akmeņus, pudeles ar ūdeni un degmaisījuma bumbas, cenšoties tikt garām kārtības sargu barikādēm.

Dažādos Taipejas rajonos sadursmēs ar demonstrantiem ievainoti kādi 64 policisti. Protesti ilga līdz piektdienas pirmajām stundām, līdz beidzot policisti, pielietojot ūdenslielgabalus ,izdzenāja aptuveni 100 cilvēku lielo pūli.

Sadursmēs ievainojumus guvuši arī kādi 20 protestētāji un žurnālisti, lēš vietējie mediķi.

Vairāki cilvēki arestēti, bet policija patlaban neizpauž - tieši cik daudz.

Ceturtdien desmiti tūkstoši demonstrantu, pamatā opozīcijas Demokrātiskās partijas atbalstītāji, pulcējās Taipejas centrā, lai protestētu pret prezidenta Ma Jindzju tikšanos ar Pekinas viesi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!