Foto: AFP/Scanpix
Sestdien sadursmēs Sīrijā gājuši bojā vismaz 17 cilvēki, informē ārvalstu masu mediji.

Londonā bāzētā organizācija "Sīrijas cilvēktiesību monitoringa centrs" paziņoja, ka septiņi karavīri un viens policists gājuši bojā sadursmēs ar drošības spēkiem un opozīciju atbalstošajiem bijušajiem armijniekiem Idlibas provincē, kurus Sīrijas varas iestādes dēvē par teroristiem. Nogalināti arī pieci dezertieri un trīs civiliedzīvotāji.

Vēl divi cilvēki gājuši bojā Homsas provincē, bet viens – Deraa provincē.

Mediji vēsta, ka Sīrijas varas iestādes aizturējušas vismaz 27 cilvēkus Talkalahas ciemā valsts rietumos, dažu soļu attālumā no robežas ar Libānu. Apšaudē gājuši bojā vismaz divi Libānas pilsoņi.

Oficiālā informācijas aģentūra SANA vēsta, ka aizturētie ir "teroristi", kas cita starpā nodarbojušies arī ar ieroču un narkotiku kontrabandu, kā arī palīdzējuši Libānas kaujiniekiem iekļūt Sīrijā.

Jau ziņots, ka Sīrijā jau vairāk nekā astoņus mēnešus turpinās protesti pret valdību, kas sākās marta vidū. Pēdējā laikā tie kļūst aizvien vardarbīgāki – ik dienu tiek ziņots par cilvēku bojāeju.

Pēc ANO datiem nemieros gājuši bojā ne mazāk kā 4000 cilvēku, savukārt Sīrijas varas iestādes informē par 1,5 tūkstošiem bojāgājušo abās pusēs, tostarp 1,1 tūkstoti tiesībaizsardzības iestāžu darbinieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!