Foto: DELFI

13. Saeimas vēlēšanu rezultātiem un to ietekmei uz Latvijas politiskajām norisēm uzmanību pievērsuši arī vairāki ārvalstu mediji.

Raidsabiedrība BBC izceļ faktu, ka līdzšinējās koalīcijas partijas kopā ieguvušas tikai 27% no visām balsīm. Britu medijs atzīmē, ka koalīcijas partiju zemie rādītāji vēlēšanās saistīti ar Latvijas iedzīvotāju neapmierinātību tādos jautājumos kā cīņa pret korupciju un naudas atmazgāšanu.

Tāpat BBC norādīja, ka "prokrieviskajai partijai ["Saskaņai"] ir izdevies iegūt visvairāk balsu" šajās vēlēšanās, tomēr piebilda, ka iepriekš citas partijas ir atstājušas "Saskaņu" ārpus koalīcijas. "Associated Press" savā reportāžā par 13. Saeimas vēlēšanām izcēla faktu, ka augstais atbalsts "Saskaņai" skaidrojams ar partijas popularitāti Latvijas krievvalodīgo vēlētāju vidū.

BBC uzsvēra "Attīstībai/Par" labos rādītājus Saeimas vēlēšanās, kā arī augsto vēlētāju uzticību partijām "KPV LV" un "Jaunajai konservatīvajai partijai" – abi politiskie spēki kopā ieguva aptuveni 27% balsu.

Gan BBC, gan arī "Radio Brīvā Eiropā/ Radio Brīvība" (RFE/RL) norādīja, ka sarunas par koalīcijas izveidi varētu būt garas un sarežģītas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!