Foto: AP/Scanpix
Beļģijas policija operāciju gaitā, kas Briselē ceturtdien tika īstenotas saistībā ar Parīzes teroraktu, arestējusi deviņus cilvēkus, pavēstīja prokuratūra.

Septiņi cilvēki aizturēti "tālākai izmeklēšanai" sešu reidu laikā, kas tika veikti saistībā ar Francijas nacionālā stadiona spridzinātāju Bilalu Hadfi, teikts federālās prokuratūras paziņojumā.

Vairāki reidi veikti Briseles Molenbēkas rajonā, kur dzīvojis arī Parīzes slaktiņa organizētājs Abdelhamids Abauds un brāļi Brahims un Salahs Abdeslami, kas arī ir saistīti ar Francijas galvaspilsētā notikušajiem teroraktiem.

Reidi rīkoti arī Briseles turīgajos rajonos - Ukelā un Lakenā.

Informācija par to, cik ilgi aizdomās turētie tiks paturēti apcietinājumā, tiks sniegta piektdien, norādīja prokuratūra.

Pēc Parīzes pagājušās piektdienas slaktiņa, kurā tika nogalināti 129 cilvēki, Beļģijas policija veikusi vairākus reidus. Beļģijai tiek adresēta arvien asāka kritika, ka tā nav darījusi pietiekami daudz, lai uzbrucējus apturētu.

Pirmdien Molenbēkā tika īstenota vērienīga operācija, kuras mērķis bija aizturēt Salahu Abdeslamu, tomēr tā beidzās bez panākumiem.

Pirmdien saistībā ar Parīzes teroraktiem diviem cilvēkiem tika izvirzītas apsūdzības par saistību ar terorismu.

Atbildību par Parīzes slaktiņu uzņēmies džihādistu grupējums "Islāma valsts".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!