Foto: Reuters/Scanpix
Lielbritānijas galvaspilsētas Londonas policijas šefs, sers Pols Stīvensons paziņojis par savu demisiju saistībā ar korupcijas skandālu. Austrālijas mediju magnāta Ruperta Mērdoka koncernam "News International" piederošie izdevumi esot uzpirkuši augstas policijas amatpersonas, informē raidsabiedrība BBC.

"Esmu pieņēmis šo lēmumu saistībā ar nerimstošām baumām un apvainojumiem par galvaspilsētas policijas saikni ar "News International" it īpaši attiecībā pret Nīla Volisa kungu, kurš tika arestēts pagājušajā nedēļā," teikts Stīvensona izplatītajā paziņojumā.

Aizvadītajā nedēļā parādījās ziņas, ka Skotlendjards savulaik pieņēmis darbā par sabiedrisko attiecību konsultantu bijušo tabloīda "News of the World" galvenā redaktora vietnieku Volisu, kurš šobrīd ir aizturēts saistībā ar apsūdzībām nelikumīgā telefonu sarunu noklausīšanā.

Kļuvis zināms, ka 2010. gadā Stīvensons uzturējies privātā ārstniecības iestādē "Champneys", kuras vadībā bijis Voliss.

Stīvensons apgalvo, ka viņš nav ietekmējis lēmumus par Volisa pieņemšanu darbā policijā.

Skotlendjarda galvenais komisārs norāda, ka mēģinājumi saistīt viņa rehabilitācijas kursu sanatorijā "Champneys" ar telefonu noklausīšanās skandālu ir "ciniski un pārspīlēti".

Kā ziņots, "News of the World" pārstāvji bija neatļauti piekļuvuši 2002.gadā noslepkavotas pusaudzes Millijas Dauleres balss pastam pēc viņas pazušanas un pat izdzēsuši dažas balss pasta ziņas, lai atbrīvotu vietu jaunām. Tas būtiski traucējis izmeklēšanai.

"News of the World", kuru izspiegošanas skandāla dēļ Mērdoks pagājušajā nedēļā slēdza, var būt nelikumīgi piekļuvis arī karadarbībā Irākā un Afganistānā kritušo karavīru tuvinieku mobilo telefonu īsziņām, kā arī 2005.gada Londonas metro spridzināšanas upuru tuvinieku mobilajos tālruņos esošajai informācijai.

Arī citi "News International" laikraksti bijuši iesaistīti telefonu izspiegošanas skandālā.

Trešdien "News Corp." saistībā ar telefonu izspiegošanas skandālu atteicās no Lielbritānijas satelīttelevīzijas kompānijas "BSkyB" pārņemšanas


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!