Lielbritānijas policija aizdomās par miljoniem dolāru vērtu dārglietu zādzību juvelierizstrādājumu kvartālā Londonā arestējusi septiņus cilvēkus, otrdien vēsta ārvalstu mediji.

Otrdien vairāk nekā 200 policisti pārmeklējuši 12 īpašumus Londonas ziemeļos un Anglijas dienvidaustrumos, arestējot septiņus cilvēkus, – visus britus un vecākus par 48 gadiem. Trīs no viņiem bijuši attiecīgi 67, 74 un 76 gadus veci.

Zādzība notikusi Lieldienu brīvdienās Hatongārdenā. Zagļi pa lifta šahtu iekļuvuši "Hatton Garden Safety Deposit", tad, izurbjoties cauri divus metrus biezai sienai, iekļuvuši telpā un uzlauzuši 72 depozīta seifus, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Likumsargi norādījuši, ka pārmeklētajos īpašumos atrasti lieli maisi ar vērtīgām lietām, kas, visticamāk, nozagtas attiecīgās ielaušanās laikā.

Zagļi pārmeklējuši uzlauztos seifus, paņemot naudu un dārgakmeņus. Policija gan nesniedz precīzu informāciju par to, kas tieši nozagts.

Medijos izskanējis, ka tā varētu būt lielāka zādzība valsts vēsturē. Nozagto lietu vērtība tiek lēsta aptuveni 300 miljonu ASV dolāru (179,3 miljoni eiro) apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!