Foto: AFP/Scanpix/LETA

Vērmontas štata senators Bērnijs Sanderss otrdien paziņoja, ka kandidēs 2020. gada ASV prezidenta vēlēšanās. 12 stundu laikā kopš paziņojuma, Sandersa kampaņa ieguvusi ziedojumus četru miljonu ASV dolāru apmērā, ziņo "The Guardian".

Sandersa ziedojumu apjoms ir ievērojami lielāks, nekā citiem Demokrātiskās partijas kandidātiem. Kalifornijas senatores Kamalas Harisas kampaņa 24 stundu laikā pēc kandidatūras apstiprināšanas saņēma ziedojumus 1,5 miljonu ASV dolāru apmērā. Savukārt Minesotas senatore Eimija Klobušāra 48 stundu laikā ieguva vairāk nekā miljons dolāru lielus ziedojumus, raksta medijs. Sandersa kampaņas pārstāvji ziņo, ka ziedojumi nākuši no 150 000 liela atbalstītāju loka.

77 gadus vecais Sanderss uz prezidenta amatu kandidēja arī 2016. gadā, taču partijas nomināciju neieguva – demokrātus vēlēšanās pārstāvēja Hilarija Klintone. Intervijā ASV televīzijas kanālā CBS Sandersam vaicāja – kā šī kampaņa atšķirsies no iepriekšējās. Sandersa atbilde bija vienkārša: "Mēs uzvarēsim."

"Kopā, jūs un es, un mūsu 2016. gada kampaņa uzsāka politisko revolūciju," apstiprinot dalību cīņā par Baltā nama atslēgām, teica Sanderss, "tagad pienācis laiks pabeigt šo revolūciju un īstenot vīziju, par kuru cīnāmies."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!