Sanktpēterburgā piektdienas vakarā izcēlies ugunsgrēks Trīsvienības katedrālē un iebrucis tās galvenais kupols, kā arī viens no četriem mazākajiem kupoliem.
Liesmas apņēmušas visus katedrāles augšējos stāvus un pārsegumi grūst cilvēku acu priekšā. Pie degošā dievnama sapulcējušies simtiem cilvēku, kuri vēro ugunsgrēku un met krustus, vēsta Sanktpēterburgas interneta izdevums "Fontanka.ru".

Augšējo stāvu pārsegumi ir iegruvuši un atsegusies dzelzsbetona konstrukcija, kura liesmās kūst. Iegruvuši centrālais un viens no sānu kupoliem, kuriem uzgāzušās degošās restaurācijas stalažas.

"Ugunsgrēka vietā atskanēja vairāki blīkšķi. Pēc sākotnējās informācijas, sākušas sprāgt krāsas un citu celtniecības materiālu mucas, kuras atradās uz stalažām," pavēstīja Ārkārtas situāciju ministrijas Sanktpēterburgas galvenā pārvalde.

Ugunsdzēsēji cenšas paglābt atlikušos trīs katedrāles kupolus, taču pašlaik apturēt uguns izplatīšanos neizdodas. Ugunsdzēsēji un katedrāles kalpotāji no ēkas iznes vērtīgās lietas.

Ugunsgrēka dzēšanā piedalās 68 cilvēki, taču dzēšanu apgrūtina lielais uguns perēkļa augstums. Ugunsgrēks izcēlies aptuveni 30-40 metru augstumā uz stalažām ap galveno kupolu. Neviens cilvēks nav cietis.

Trīsvienības katedrāle būvēta 1828.-1835.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!