Atzīstot par vainīgu zaimošanā, Saūda Arābijas tiesa piespriedusi kādam austrālietim 500 pletnes sitienus un gadu ilgu cietumsodu, trešdien paziņojusi Kanbera.

Mediji ziņo, ka 45 gadus vecais Mansors Almaribe tika aizturēts Medīnā 14.novembrī. Viņš bija devies svētceļojumā uz Meku, kas visiem musulmaņiem jāveic vismaz reizi mūžā, ja vien viņiem ir tāda iespēja.

Austrālijas Ārlietu un tirdzniecības ministrijas sniegtā informācija liecina, ka Almaribe, kurš apsūdzēts par pravieša Muhameda līdzgaitnieku apvainošanu, tika notiesāts otrdien.

Ministrija paziņojusi, ka Austrālijas vēstnieks Saūda Arābijā jau sazinājies ar varasiestādēm, lai lūgtu Almaribi saudzēt.

Sākotnēji 45 gadus vecajam vīrietim draudēja divus gadus ilgs cietumsods, bet galu galā ieslodzījuma termiņš tika samazināts.

Laikraksts "Melbourne Age" vēstīja, ka Almaribe nav varējis atļauties advokātu.

Apsūdzētajam ir pieci bērni un slima sirds. Viņš sirgst arī ar diabētu, kas rada bažas par viņa veselības stāvokli, ziņoja laikraksts.

Almaribes vecākais dēls šonedēļ "Melbourne Age" sacīja, ka aresta brīdī viņa tēvs kopā ar cietiem svētceļniekiem esot lasījis un skaitījis lūgšanās. Tad pēkšņi uzradusies policija un viņu aizturējusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!