Saūda Arābijas spēki svētdienas rītā izglāba lielāko daļu no aptuveni 50 ķīlniekiem, kurus bija sagūstījuši "Al Qaeda" kaujinieki Hubaras pilsētā valsts austrumos, un apcietināja grupas vadoni un vēl sešus kaujiniekus, ziņo drošības dienesta pārstāvji.
"Vairākums ķīlnieku ir atbrīvoti. Septiņi nogādāti viesnīcā, bet pārējie atrodas drošības spēku uzraudzībā un gaida evakuāciju," notikuma vietā aģentūrai "Reuters" teica kāds policijas pārstāvis.

Kā ziņots iepriekš kaujinieki Hubarā sestdien nogalināja vismaz piecus ārzemniekus, bet pēc tam kādā no ārzemnieku apdzīvotajiem kompleksiem sagrāba nezināmu sakaitu ķīlnieku. Tiek ziņots arī par divu drošības dienesta darbinieku nāvi. Viens no viņiem ir bijis ēģiptietis, bet otrs - vietējais.

Uzbrucēji vispirms atklāja uguni uz Hubaras Naftas centra ēku un pēc tam uzbruka trijiem netālu esošajiem biroju un to darbinieku dzīvojamo māju kompleksiem.

Divas ar armijas emblēmām marķētas automašīnas iebrauca kompānijas "Apicorp" kompleksā, un no tām tika atklāta uguns. Aculiecinieki vēsta, ka tur nogalināts kāds deviņus gadus vecs zēns un kāds izceļotājs no Ēģiptes.

Pēc tam kaujinieki devās uz kompāniju "Oasis" un "Rami" kompleksiem.

Starp nogalinātajiem ir arī viens ASV pilsonis un viens filipīnietis. Varas iestādes uzskata, ka starp nogalinātajiem ir arī Lielbritānijas pilsoņi, taču Lielbritānijas vēstniecība pagaidām nevar to apstiprināt. Aculiecinieki apgalvoja, ka redzējuši kā kāda nogalinātā mirstīgās atliekas vilktas pa ielu.

Telekanāls "Al Arabiya" ziņo, ka drošības spēkiem izdevies nogalināt piecus no teroristiem.

Pēc tam vienā no ārzemnieku apdzīvotajiem kompleksiem uzbrucēji sagrābuši nezināmu sakaitu ķīlnieku, ziņo avoti drošības spēkos.

"Al Qaeda" piedēvētā ziņojumā, kas publicēts kādā islamistu interneta mājas lapā, šī organizācija uzņemas atbildību par sestdienas uzbrukumiem Hubaras pilsētā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!