Piektdien kāds uzbrucējs atklājis uguni ASV Klīvlendas pilsētas Keisa Vesterna universitātē, nogalinot vienu cilvēku un ievainojot vēl divus.
Uzbrucējs, ģērbies militārā maskēšanās tērpā, iegājis ēkā un sācis šaut, stāstīja aculiecinieki.

Tikai laimīgas nejaušības dēļ upuru skaits nav lielāks, jo studentu universitātē praktiski nav bijis, par cik tikko beigusies noslēguma eksāmenu nedēļa. Uzbrukuma laikā ēkā atradās aptuveni 70 studenti un pasniedzēji, kas šāvēja meklēšanas laikā iebarikādējušies slēpās dažādās telpās universitātē.

Pēc apšaudes uzbrucējs paslēpies universitātes teritorijā, kuras ēkas ir būvētas futūristiskā, šķautnainā dizainā, un līdz ar to apgrūtinot policijas darbu noziedznieka meklēšanā. Uzbrucēja vajāšana ilgusi septiņas stundas, kuru laikā viņš divas reizes ievainots un beidzot aizturēts.

Uzbrucējs bija bruņojies ar automātu un automātisko pistoli, mugurā viņam bija ložu necaurlaidīga veste un galvā "tāda kā Otrā pasaules kara armijas ķivere", sacīja Klīvlendas policijas vadītājs Edvards Lons.

Viņš stāstīja, ka uz policistiem "nepārtraukti šauts". "Ēkas dizaina dēļ viņiem [policistiem] nebija tieša šāviena iespējas," piebilda Lons.

Viņš informēja, ka uzbrucējs bijis "cilvēks gados", neminot iespējamo uzbrukuma motīvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!