Populārā Krievijas televīzijas raidījuma "Kas? Kur? Kad?" spēlētāju klubs ir jāatstāj tā dalībniekam Iļjam Novikovam, jo viņš bija Krievijā notiesātās Ukrainas pilotes Nadijas Savčenko advokāts, ceturtdien vēstīja Ukrainas ziņu aģentūra UNIAN.

Raidījuma vadītājs un ģenerālproducents Boriss Krjuks laikrakstam "Moskovskij komsomoļec" paskaidroja, ka "Kristāla pūces" divkārtējais ieguvējs un "Briljanta pūces" ieguvējs Novikovs nevar palikt spēlētāju klubā tāpēc, ka viņš tiesas procesā pret Savčenko bija viņas advokāts.

Krjuks pauda uzskatu, ka Novikovam būtu vajadzējis izvēlēties, ka viņam ir svarīgāks – "Kas? Kur? Kad?" spēlētāju klubs vai politiskā karjera.

"Saproti – ja tu aizstāvi Savčenko un esi "Kas? Kur? Kad?" spēlētājs, tas nozīmē, ka arī "Kas? Kur? Kad?" ir par Savčenko," paskaidroja Krjuks, piebilstot, ka šis raidījums ir ārpus politikas.

Uz jautājumu, vai Novikovam jāaiziet no kluba, Krjuks atbildēja: "Neapšaubāmi". "Vispirms atvadies no mums, bet pēc tam nodarbojies ar Savčenko," teica raidījuma vadītājs.

Novikovs paziņoja, ka bijis tam gatavs un netur ļaunu prātu uz Krjuku.

"Man pret Borisu nav nekādu pretenziju, un es nesaprotu, kāpēc lai tās būtu citiem. Kad es 2014.gada jūlijā uzņēmos Savčenko aizstāvību, es lieliski sapratu, ka tas var radīt nepatikšanas "Kas? Kur? Kad?". Pirmais, ko es izdarīju, parakstījis vienošanos par aizstāvību – piezvanīju producentiem un sacīju, ka saprotu viņu grūtības un jebkurā brīdī aiziešu," Novikovs rakstīja savā sociālā tīkla "Facebook" lapā.

Advokāts atzina, ka Krjuks viņu brīdinājis par nepieciešamību noteikt prioritātes. "Manai komandai bija jāspēlē pavasara sērijā 2016.gada martā, bet viņi atteicās sēsties pie galda bez manis. Tas mani ļoti aizkustināja. Paldies, Aļes, Jūlija, Gjuneļa, Griša un Stas. Borisam vajadzētu atrast paņēmienu, kā viņus ātrāk dabūt atpakaļ," piebilda Novikovs.

Televīzijas raidījumu "Kas? Kur? Kad?", kurš izveidots 1975.gadā, rāda Krievijas Pirmais kanāls.

Šajā raidījumā piedalās vairākas spēlētāju (krieviski "znatoki") komandas, kas vairāku raidījumu gaitā sacenšas. Komanda ar labāko rezultātu iekļūst sezonas finālā.

Gadā notiek četras raidījumu sezonas — katra savā gadalaikā. Komandā ir seši spēlētāji. Spēlētāju komanda sacenšas ar skatītāju komandu. Skatītāju komanda ir cilvēki, kuri iesūtījuši jautājumus, kas atlasīti raidījumam un tiek uzdoti spēlētāju komandai.

Labākie spēlētāji sezonas noslēgumā var iegūt "Kristāla pūci". Gada noslēgumā labākais spēlētājs iegūst "Briljanta pūci".

Nadija Savčenko ir ukraiņu militārā pilote un bijusi virsniece Ukrainas armijā. 2014. gadā viņu sagūstīja prokrieviskie spēki Ukrainas austrumos un vēlāk izdeva Krievijai, kur viņa tika apsūdzēta līdzdalībā krievu žurnālistu Igora Korneļuka un Antona Vološina slepkavībā 2014. gadā Luhanskas apgabalā.

2014. gadā, būdama joprojām ieslodzīta Krievijā, Savčenko atstāja Ukrainas armiju pēc tam, kad tika ievēlēta Ukrainas Parlamentā 2014. gada oktobrī.

Tiesa Rostovas apgabala Doņeckas pilsētā šī gada 22.martā piesprieda Savčenko 22 gadus cietumsodu un 30 000 rubļu naudassodu par slepkavību, slepkavības mēģinājumu un "nelikumīgu robežas šķērsošanu". Savčenko tika atbrīvota 25. maijā, veicot viņas apmaiņu pret divām Ukrainā notiesātām Krievijas militārpersonām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!