"Ja Eiropas Savienība (ES) nepasteigsies ar Serbijas uzņemšanu, mēs būsim spiesti ciešāk sadarboties ar Krieviju," laikrakstam "Le Figaro" atzinis Serbijas aizsardzības ministrs Dragans Sutanovičs.
"Es domāju, ka mēs varam būt svarīgs posms starp Rietumiem un Austrumiem. Protams, mums ir nepieciešama Eiropa, taču tā, par spīti Serbijas pretīmnākšanai, turpina mūs sodīt par pagātni, tai pašā laikā pieprasot, lai mēs pārāk netuvojamies Krievijai," paudis ministrs, norādot, ka ja Eiropa neatvērs savus vārtus, Serbija meklēs "citus risinājumus" ar Krieviju.

Sutanovičs paudis nožēlu, ka "neviens Rietumos" nav pievērsis uzmanību tam, kādas pārmaiņas piedzīvojusi Serbija, atsakoties no 20. gadsimta 90. gados piekoptās spēka politikas reģionālo konfliktu risināšanas un pievēršoties diplomātiskiem līdzekļiem. "Kosovas neatkarības pasludināšanas brīdī visi gaidīja, ka serbi ķersies pie ieročiem. Taču pirmo reizi vairāku gadu desmitu laikā armija neiejaucās politikā," teicis ministrs, atzīmējot, ka, ja tā būtu darīts iepriekš, Serbija "būtu izvairījusies no kariem un Dienvidslāvijas sadalīšanas."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!