Foto: Reuters/Scanpix
Simtiem bēgļu no Sīrijas dodas uz Turcijas robežas pusi, cenšoties izvairīties no Sīrijas armijas uzbrukumiem šajā rajonā, vēsta pasaules ziņu aģentūras, atsaucoties uz aculieciniekiem.

Ceturtdien no rīta simtiem cilvēku izlauzās cauri dzeloņdrāšu nožogojumam un iekļuva Turcijas teritorijā.

Aculiecinieki ziņo, ka tanki jau ir pavisam netālu no ciemata Hirbeta al Džuza, kur atrodas sīriešu bēgļu nometnes. Aculiecinieki arī ziņo, ka šajā rajonā darbojas snaiperi, ziņo BBC.

Armijas operācija valsts ziemeļos noveda pie tā, ka tūkstošiem iedzīvotāju devās Turcijas robežas virzienā. Dažiem arī izdevās pāriet robežu, taču daudzi tomēr paliek Sīrijā un dzīvo bēgļu pagaidu nometnēs. Sīrijas armija ceturtdien mēģināja ieņemt bēgļu nometni pie Hirbetas al Džuzas.

Aculiecinieki ziņo, ka Turcijas karogs, kuru bēgļi pacēla, izsakot pateicību kaimiņvalstij par palīdzību, ir nomainīts pret Sīrijas karogu.

Turcijā jau atrodas 10 000 sīriešu bēgļu, viņi dzīvo telšu pilsētiņās, kuras palīdzēja ierīkot Sarkanais Krusts.

Šonedēļ prezidents Bašars al Asads aicināja visus sīriešu bēgļus nekavējoties atgriezties dzimtenē.

Jau ziņots, ka Eiropas Savienība (ES) plāno paplašināt sankcijas pret Sīriju. ES aicina Sīriju izbeigt vardarbību pret demonstrantiem un opozīciju – nepārkāpt miermīlīgo akciju robežas. ES aicina abas puses sākt nacionālo dialogu un nekavējoties ķerties pie politiskajām reformām.

Nemieri Sīrija sākās marta vidū, iedzīvotajiem protestējot pret pašreizējo valdību un pieprasot demokrātiskās reformas. Kopš nemieru sākuma pēc cilvēktiesību aktīvistu aplēsēm dzīvību zaudējuši vismaz 1300 civiliedzīvotāji, bet 10 tūkstoši cilvēku aizturēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!