Ķirurgi Singapūrā gatavojas atdalīt ar galvām savienotas Siāmas dvīnītes no Nepālas, lai arī apzinās, ka šī operācija būs ļoti riskanta.
"Medicīniskajā literatūrā nav daudz piemēru, kuri mums ļautu paredzēt, ko sagaidīt [no šīs operācijas]," preses konferencē Singapūras galvenajā slimnīcā piektdien sacīja neiroķirurģe Keita Go.

"Nav daudz aprakstu par veiksmīgām [Siāmas dvīņu] atdalīšanas operācijām," norādīja ārste.

Sešus mēnešus vecajām dvīnītēm Gangai un Džamunai Šresthām katrai ir savas galvas smadzenes, taču viņu galvaskausi ir savienoti. Lai arī citādi meitenītes ir veselas, bez operācijas viņas neizdzīvos. Ārsti uzskata, ka šī operācija veiksmes gadījumā varētu sniegt viņām iespēju dzīvot normālu dzīvi.

Neraugoties uz lielo risku, ārsti cer, ka viņiem izdosies glābt abu meitenīšu dzīvību.

Ķirurgi plāno veikt operāciju tuvāko triju mēnešu laikā, kad dvīnēm uz galvas būs pietiekami daudz ādas, lai pēc operācijas nosegtu viņu galvaskausus. Ādas augšana tiek veicināta ar īpaša silikona implanta palīdzību, kura izmēri pakāpeniski palielinās.

Abām meitenēm ir izteikti atšķirīgas personības. Piemēram, Ganga nemitīgi ir izsalkusi. Māsas ēd un guļ dažādos laikos.

Ar galvām savienoti Siāmas dvīņi piedzimst ļoti reti.

Lai sagatavotos sarežģītajai operācijai, ķirurgu grupa vispirms trenēsies ar datorsimulāciju palīdzību un vingrināsies uz atbilstoša izmēra un anatomijas manekeniem.

Dvīnītes kopā ar vecākiem un vectēvu Singapūrā ieradās 11.oktobrī. Operācijas izdevumi būs jāsedz ģimenei, tādēļ Nepālas goda ģenerālkonsuls Singapūrā M.N.Svami ir aicinājis ikvienu steidzami ziedot līdzekļus meitenīšu glābšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!