Foto: AP/Scanpix/LETA

Sīrijas valdības spēki sestdien pastiprinājuši uzlidojumus pēdējai opozīcijas saliņai Austrumgutas anklāvā pie Damaskas un ieņēmuši aptuveni pussimts lauku saimniecību ap anklāva galveno pilsētu Dumu, paziņojusi Londonā bāzētā Sīrijas cilvēktiesību aktīvistu organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR).

Kopš pusnakts notikuši jau vismaz 30 aviācijas uzlidojumi Dumai, ko vēl kontrolē nemiernieku grupējums "Jaish al Islam" ("Islāma armija") . SOHR norādījusi, ka nevar pateikt, vai triecienus devušas Sīrijas spēku vai Krievijas lidmašīnas.

Piektdien pēc desmit dienu pārtraukuma valdības spēki atsāka plašu uzbrukumu Dumai. Sestdien uzlidojumi pilsētai jau prasījuši vismaz astoņu civiliedzīvotāju dzīvības, līdz ar to kopš piektdienas bojāgājušo civiliedzīvotāju skaits sasniedzis 48.

"Bombardēšana nebeidzas, un mēs pat nevaram saskaitīt ievainotos. Bija cietušie, kurus vajadzēja operēt, bet tas nebija iespējams, un viņi nomira," ziņu aģentūrai AFP stāstījis jauns ārsts, kas strādā Dumā.

Tikmēr Sīrijas valsts ziņu aģentūra SANA vēsta, ka uzlidojumi Dumai rīkoti, reaģējot uz to, ka "Jaish al Islam" apšaudot galvaspilsētu Damasku. Tā norāda, ka šajās apšaudēs nogalināti seši un ievainoti aptuveni trīsdesmit civiliedzīvotāju.

Krievijas atbalstītie Sīrijas režīma spēki līdz marta beigām atkaroja 95% Austrumgutas anklāva, gan veicot gaisa un sauszemes uzbrukumus ar lieliem cilvēku upuriem, gan slēdzot vienošanās par civiliedzīvotāju un nemiernieku evakuāciju.

Saskaņā ar Sīrijas valdības mediju informāciju "Jaish al Islam" vēl kontrolē aptuveni 19 kvadrātkilometru teritoriju pašā Dumā un ap to.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!