Foto: Reuters/Scanpix

Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīma amatpersonas un kurdu pārstāvji svētdien vienojušies par ieslodzīto un karagūstekņu apmaiņu, cenšoties saglabāt piektdien panākto pamieru, kas noslēdzis vairākas dienas ilgas kaujas Kamišli pilsētā valsts ziemeļaustrumos, ko daļēji kontrolē kurdu kaujinieki un daļēji - Sīrijas armija un tās sabiedrotie.

Par to ziņu aģentūru AFP informējuši avoti abu pušu drošības dienestos. Gūstekņu apmaiņa sāksies jau svētdien, bet netiek ziņots, par kādu cilvēku skaitu panākta vienošanās.

Sadursmes starp kurdiem un režīma spēkiem izraisījās trešdien. Saskaņā ar kurdu drošības spēku sniegto informāciju tās prasījušas 17 civiliedzīvotāju, 10 kurdu kaujinieku un 31 režīma spēku karavīra dzīvību. Kurdu puse arī ziņo, ka kopš kauju sākuma saņēmusi gūstā 102 režīma spēku karavīrus un kaujiniekus, kas viņus atbalsta.

Vienošanās arī paredz atbrīvot kurdus, kas ieslodzīti Sīrijas valdības cietumos jau līdz 2011.gadam, ziņo kurdu avoti. Vienlaikus kurdi paturēs savā kontrolē sadursmju laikā ieņemtās pozīcijas, tostarp cietuma teritoriju.

Puses norāda, ka uzturēs turpmākus kontaktus, lai mēģinātu vienoties arī citos jautājumos, tostarp attiecībā uz iespējamu režīma kaujinieku klātbūtnes samazināšanu pilsētā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!