Foto: AP/Scanpix

Viens no Sīrijas Demokrātiskās padomes līderiem Haithams Mana "Reuters" trešdien atklājis, ka trešajās Ženēvas miera sarunās nepiedalīsies, ja uz tām netiks ielūgti arī kurdu līderi Salehs Muslims un Ilhams Ahmeds, ziņo Ziemeļsīrijas ziņu aģentūra "Albawaba".

"Es vai nu došos ar saviem draugiem, vai nedošos nemaz. Šajā jautājumā nav kompromisu," Mana norādījis ziņu aģentūrai pēc tam, kad ANO sūtnis Sīrijā Stefans De Mistura izziņoja ielūgumu izsūtīšanu uz miera sarunām.

Krievija pieprasīja Mana dalību sarunās, lai paplašinātu pārstāvēto opozīcijas spēku loku. Tagad tajās iekļautas arī vairākas opozicionāru kaujinieku grupas, kura Maskava uzskata par teroristu grupējumiem.

Salehs Muslims, kurš ir viens no kurdu vadošā politiskā spēka "Demokrātiskā vienotības partija" (PYD) izveidotājiem, jau paziņojis, ka uz sarunām nav ielūgts.

Mana norāda, ka bez Muslima un Ahmeda uzaicinātie izskatās kā "krievu delegācija". "Un es neesmu ar mieru būt daļa no krievu delegācijas, mums ir tiesības veidot savu delegāciju," norādīja Mana.

Paredzēts, ka miera sarunas varētu sākties šo piektdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!