Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

G20 augstākā līmeņa sanāksmē Bali Sji Dzjiņpins ir nofilmēts, apsūdzot Džastinu Trudo par to, ka tika izplatītas viņu sarunas detaļas, informē medijs BBC.

Ierakstā, ko nofilmējuši žurnālisti, Sji un Trudo ir redzami stāvam viens otram cieši blakus un sarunājamies ar tulkotāja starpniecību. Tas ietver retus neviltotas Ķīnas prezidenta uzvedības brīžus, jo viņa tēlu parasti rūpīgi uzrauga Ķīnas valsts mediji.

Ķīnas prezidents norādīja Kanādas premjerministram, ka viņa rīcība nav pareiza un viņu apsūdzēja "godīguma" trūkumā. Sji, visticamāk, atsaucās uz ziņojumiem, ka Trudo esot apspriedis iespējamo Ķīnas spiegošanu un iejaukšanos Kanādas vēlēšanās.

"Visa informācija, ko mēs apspriedām, ir noplūdusi, un tas nav pieņemami," Ķīnas līderis sacīja Trudo.

Pēc smaidīšanas un mājiena ar galvu Kanādas premjerministrs atbildēja: "Kanādā mēs ticam brīvam un atklātam dialogam, un tas ir tas, ko mēs turpināsim," piebilstot, ka turpinās konstruktīvi strādāt kopā ar Sji.

Pirms Trudeo kungs paguva pabeigt, prezidents Sji pārtrauca sarunu biedru un lūdza, lai viņš vispirms "rada atbilstošus apstākļus".

Ķīnas Ārlietu ministrijas preses pārstāvis pārtrauca šo incidentu, raksturojot to kā parastu vārdu apmaiņu, ko nevajadzētu interpretēt kā kritiku pret kādu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!