Foto: AP/Scanpix/LETA

Eiropas Parlamenta (EP) korupcijas skandālā iejauktais bijušais EP deputāts Pjērs Antonio Pancēri parakstījis vienošanos par sadarbību ar izmeklētājiem, otrdien pavēstīja Beļģijas prokuratūra.

Pancēri nāks klajā ar "būtiskām, izsmeļošām, patiesām un pilnīgām liecībām" korupcijas izmeklēšanas lietā, arī par savu un citu dalībnieku iesaisti, teikts paziņojumā.

Bijušais EP deputāts arī sniegs liecības par finansējuma aspektiem ar citām iesaistītajām valstīm, izveidotajām finanšu struktūrām un "to cilvēku identitāti, kuri tikuši piekukuļoti".

Apmaiņā pret sadarbību Pancēri saņems mazāku sodu, kas varētu ietvert cietumu, naudassodu un visu korupcijas gaitā iegūto aktīvu konfiskāciju.

Beļģijas policija decembrī kratīšanu gaitā vairākās ar patlabanējiem un bijušajiem EP deputātiem, kā arī lobistiem saistītās adresēs uzgāja kopumā 1,5 miljonus eiro skaidrā naudā.

Pastāv aizdomas, ka šī nauda saistīta ar korupciju EP, no kā labumu guvusi Katara.

Viena no četriem aizdomās turamajiem, kas aizturēti kratīšanu gaitā Beļģijā, bija Grieķijas eiroparlamentāriete Eva Kaili, kas tolaik ieņēma EP viceprezidentes amatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!