Foto: Reuters/Scanpix
Skotlendjarda detektīvi novembra beigās atkal pievienojušies 2007.gadā Portugālē pazudušās britu meitenītes Madlēnas Makkenas meklēšanas operācijai, ko īsteno Spānijas policija, pirmdien informē telekanāls "Sky News".

Telekanāls informē, ka oktobra beigās meitenītes māte Keita Makkena meitai veltītajā interneta vietnē informēja, ka britu varas iestādes nolēmušas pārskatīt meitenes pazušanas lietu.

Skotlendjards atteicies komentēt operāciju, taču apstiprinājis, ka sadarbība ar Portugāles varas iestādēm turpinās. Britu detektīvi no 23. līdz 25.novembrim uzturējušies Barselonā, taču policija neatklāj, kāpēc viņi devušies tieši uz Spāniju un kurp ved izmeklēšanas pavedieni.

Izmeklēšana atjaunota pēc Lielbritānijas iekšlietu ministres Terēzas Mejas personiska pieprasījuma un ar premjerministra Deivida Kamerūna piekrišanu.

Trīsgadīgā Madlēna pazuda 2007.gada 3.maija vakarā Portugāles pilsētā Prajadelužā. Meitenes vecāki Keita un Džerijs Makkeni nolika savus trīs bērnus gulēt viesnīcā, bet paši devās vakariņās. Kopš tā laika Portugāles izmeklētāji nesekmīgi cenšas pazudušo bērnu atrast.

2008.gadā Portugāles ģenerālprokurors Žozē Pintū Monteirū paziņoja, ka izmeklēšana lietā tiek izbeigta pierādījumu trūkuma dēļ un atsauca meitenītes vecākiem uzrādītās apsūdzības, ka viņi paši inscenējuši savas meitas nolaupīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!