Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas militārā izlūkdienesta GRU virsnieki Aleksandrs Mišķins un Anatolijs Čepiga, kurus par bijušā aģenta Sergeja Skripaļa un viņa meitas indēšanu ar "Novičok" Solsberi meklē Lielbritānijas varasiestādes, bet Čehijas dienesti tur aizdomās par munīcijas noliktavu spridzināšanu Vrbeticē, ir iekārtojušies jaunā darbā un pašlaik strādā Kremļa uzdevumā, paziņojis pētnieciskās grupas "Bellingcat" loceklis Hristos Grozevs.

Viņš neprecizē, ko tieši dara divi kungi, kuri Lielbritānijā 2018. gadā indēt Skripaļus ar kaujas vielu Novičok ieradās ar viltus identitātēm Aleksandrs Petrovs un Ruslans Boširovs, bet sola, ka tuvākajā laikā "Bellingcat" publicēs plašāku informāciju.

"Viss, ko es tagad varu pateikt, ir tas, ka viņi ir sveiki un veseli, dabūjuši jaunu darbu un atrodas valsts dienestā, jo vairs nevar strādāt par spiegiem," norādīja Grozevs. Viņš papildina, ka 2014. gadā GRU virsnieki saņēma Krievijas varoņu titulu par operācijām Čehijā un Bulgārijā.

Pēdējo riezi Miškins un Čepiga publiski parādījās intervijā ar propagandas kanāla RT galveno redaktori Margaritu Simonjanu 2018. gada septembrī. Intervijā viņi uzstājās ar Petrova un Boširova vārdu, un apgalvoja, ka uz Lielbritāniju bija devušies kā tūristi un Skripaļus nav indējuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!