Britu rakstnieka Oskara Vailda pielūdzēji ar saviem skūpstiem apdraud viņa kapa pieminekli. Kapa pieminekli bojā lūpukrāsa, kas uz akmens palikusi no daudzajiem rakstnieka cienītāju skūpstiem. Vailds tiek uzskatīts par vienu no pirmajiem seksuālo minoritāšu mocekļiem.
Pēc Parīzes slavenās Perlašēza kapsētas darbinieku teiktā, lūpukrāsa, kā arī uzraksti un zīmētie skūpsti marmora kapa piemineklī tik dziļi ieēdušies, ka diez vai tos izdosies likvidēt.

Izcilais rakstnieks nomira Parīzē dziļā nabadzībā pēc tam, kad divus gadus bija pavadījis Lielbritānijas cietumā par homoseksuālām attiecībām.

Kapa pieminekli, kurš izgatavots pēc kāda nezināma Vailda pielūdzēja pasūtījuma, veidojis tēlnieks Jakobs Epsteins. Piemineklī attēlots sfinksveidīgs zēns. Agrāk šī eņģeļa dzimums nekādas šaubas neradīja, taču divreiz tas ticis "izkastrēts". Pirmo reizi to izdarījis kāds sašutis kapsētas darbinieks, kurš, pēc leģendas, nolauzto statujas detaļu izmantojis kā papīra presi. Otro reizi eņģeli apzaguši suvenīru mednieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!