Foto: AFP/Scanpix

Slovākijas deputāti nofotografējušies kaili, tādējādi paužot atbalstu kampaņai, kuras nolūks ir atņemt likumdevējiem viņu tiesisko imunitāti, par ko parlamentā paredzēts spriest otrdien.

Attēls ar 17 deputātiem no liberālās Brīvības un solidaritātes partijas (SaS), kuru kailos ķermeņus sedza vien uzraksts "Noģērbsim deputātiem viņu imunitāti", tika publicēts partijas lapā sociālās saziņas vietnē "Facebook", kā arī valsts lielākajā tabloīdā "Novy čas".

"Deputāti ir tādi paši parasti cilvēki kā visi citi un viņiem nevajag tādas privilēģijas kā imunitāte pret saukšanu pie tiesiskās atbildības," norādīja partija.

Slovākijas deputāti ir pasargāti no kriminālatbildības tikmēr, kamēr spēkā ir viņu četru gadu pilnvaru mandāts, bet vairākiem deputātiem izdevies izvairīties arī no soda par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā.

SaS 2010.gadā ierosināja referendumu par vairāku deputātu privilēģiju, tostarp tiesiskās imunitātes, atcelšanu, tomēr tas neizdevās vēlētāju nepietiekamās aktivitātes dēļ.

"Šī ir pēdējā parlamenta sesija pirms 10.martā gaidāmajām ārkārtas vēlēšanām, tādēļ tā ir pēdējā iespēja atcelt imunitāti," teica viens no SaS deputātiem Martins Hrens, kas arī pozēja fotogrāfijā.

Slovākijas parlaments oktobrī noraidīja eiro zonas glābšanas fonda EFSF apmēra palielināšanu, vienlaikus izsakot neuzticību labēji centriskajai valdībai, tādēļ tika izsludinātas ārkārtas vēlēšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!