Foto: AFP/Scanpix

Vienā no Slovjanskas priekšpilsētām prokrieviskie separātisti no baznīcas pagalma ar mīnmetējiem apšauda ne tikai Ukrainas spēku karavīrus, bet arī mierīgos iedzīvotājus, svētdien ziņo organizācijas "Informatīvā pretošanās" vadītājs Dmitro Timčuks.

Ukrainas armija svētdien atsāka pretteorisma operāciju Slovjanskā, dodot artilērijas triecienus separātistu ieņemtajām Drošības padomes, milicijas un izpildkomitejas ēkām.

Pēc Timčuka sniegtās informācijas, kaujinieki savukārt visas dienas garumā apšaudījuši Ukrainas armijas blokposteņus ap pilsētu, ievainojot trīs cilvēkus, kā arī ceļu Izjuma-Slovjanska. Lai novērstu upurus civiliedzīvotāju vidū, pretterorisma operācijas spēki uz laiku slēguši civilo satiksmi pa šo ceļu.

Kā tikmēr vēsta izdevums "Novosti Donbassa", Slovjanskā izraisījušās nesaskaņas starp separātistu sagrābtās pilsētas pašpasludināto mēru Vjačeslavu Ponomarjovu un kaukāziešu grupējumu - puses viena otru apsūdz marodierismā. Iepriekš separātisti arī ziņoja, ka izcēlies ugunsgrēks vienā no pilsētas degvielas uzpildes stacijām, kur trāpījis šāviņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!