Foto: AFP/Scanpix
Sniegputenī un aukstumā Apenīnu reģionā Itālijā sestdien gājuši bojā četri cilvēki, savukārt Toskānā aptuveni 200 000 cilvēku palikuši bez elektrības, informē aģentūra "Itar Tass".

Divi vīrieši tika atrasti miruši savā automašīnā Molizē centrālajā apgabalā, 46 gadus veca sieviete gāja bojā, zem sniega segas svara sabrūkot nojumei dienvidu pilsētā Avelīnā, savukārt kāds bezpajumtnieks nosalis Umbrijas centrālajā apgabalā.

Visā Itālijā sestdien turpinās sniegputeņa un negaidītā sala izraisīts haoss – ir apgrūtināta dzelzceļa un auto satiksme un lidojumi. Sešas pilsētas – Boloņa, Sjenna, Venēcija, Akvila Frozinone un galvaspilsēta Roma – ir lūgušas armijas palīdzību sniega tīrīšanai.

Divi vilcieni ar vairākiem desmitiem pasažieru sestdien uz vairākām stundām iestrēga Romas piepilsētā. Sabiedriskā transporta kustība galvaspilsētā ir neregulāra, slēgtas valsts iestādes un skolas.

Sinoptiķi prognozē, ka snigšana turpināsies līdz pirmdienai, un Romas vecākie iedzīvotāji atminas, ka tādu sniegu galvaspilsētā piedzīvojuši 1965., 1974. un 1985.gadā. Pēdējoreiz Romā sniegs sniga pirms diviem gadiem, taču toreiz tas ātri nokusa.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!