Foto: Reuters//Scanpix/LETA

Krievijas žurnāliste Ksenija Sobčaka, kuras izbraukšana no valsts oktobra beigās izraisīja plašu rezonansi un minējumus par lietu stāvokli varas augstākajos ešelonos, atgriezusies Krievijā, pirmdien vēsta vietējie mediji, atsaucoties uz aculieciniekiem un avotiem varas struktūrās.

Sobčaka Latvijas-Krievijas robežai pārgājusi Pleskavas apgabala robežpunktā "Burački", vēsta Kremļa medijs TASS.

Aculiecinieki teikuši, ka kopā ar žurnālisti bijis viņas vīrs Maskavas Mazās Bronnajas ielas teātra mākslinieciskais vadītājs Konstantīns Bogomolovs, ziņo cita propagandas organizācija "RIA Novosti".

Šo informāciju apstiprinājuši Sobčakas paziņas, vēsta portāls RBK.

Žurnālistes māte Krievijas parlamenta augšpalātas deputāte Ludmila Narusova valsts telekanālam "Zvezda" atteicās komentēt informāciju par meitas atgriešanos.

26.oktobrī Sobčakas Piemaskavas mājā notika kratīšana pret viņas mediju uzņēmuma "Ostorožno Media" komercdirektoru Kirilu Suhanovu sāktās lietas ietvaros. Suhanovs tiek turēts aizdomās par izspiešanu un ir aizturēts.

Tajā pat dienā Sobčaka devās uz Lietuvu, izmantojot Izraēlas pasi.

Laikā, kad Sobčakas tēvs Anatolijs Sobčaks 90.gados bija Sanktpēterburgas mērs, viens no viņa komandas cilvēkiem bija pašreizējais Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Varasiestāžu represijas pret Sobčakas, kas dažkārt tiek dēvēta par "galma opozicionāri", uzņēmumu daudzos komentētājos raisījusi neizpratni, jo šāda vēršanās pret Putinam tuvas ģimenes cilvēku vēl nesen likās neiedomājama.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!