Somālijas kaujinieki ir nolaupījuši Lielbritānijā reģistrētu tankkuģi un tā sešus apkalpes locekļus un pieprasa no kuģa īpašniekiem izpirkumu viena miljona ASV dolāru (0.6 miljonu latu) apjomā, svētdien paziņoja viens no nolaupītājiem.
Aģentūra "Reuters" ziņoja, ka kuģa apkalpes locekļi ir Krievijas pilsoņi, bet Krievijas aģentūra "Interfax" ziņoja, ka apkalpe ir no Ukrainas.

Tankkuģi nolaupīja pirms aptuveni divām nedēļām un tā apkalpi nogādāja krastā uz kādu vietu Alulas apriņķī Somālijas ziemeļaustrumos. Raidsabiedrība BBC ziņoja, ka kuģim uzbrukuši vismaz trīs ātrgaitas kuteri ar aptuveni 100 pirātiem.

Kuģis veda degvielu no Dubaijas (Apvienotajos Arābu Emirātos) uz Dienvidāfriku. Tas ir noenkurots dabiskā ostā Beredā 50 kilometrus no Alulas galvenās apmetnes.

Tankkuģa īpašnieks un pārvadātās degvielas veids vēl nebija zināmi.

Pirātisms ir bieža parādība Somālijas piekrastē, kuras ūdeņi šajā ziņā tiek uzskatīti par vieniem no bīstamākajiem pasaulē.

Lielbritānijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka pēc ziņām par Lielbritānijā reģistrēta kuģa nolaupīšanu šajā rajonā ieradusies britu jūras spēku fregate "Cumberland". No fregates nolaupītā kuģa meklēšanai tika nosūtīts helikopters, kas atgriezās, neko neatradis.

BBC ziņoja, ka pēdējā pusotra mēneša laikā notikuši trīs līdzīgi kuģu nolaupīšanas gadījumi un vienā no tiem pirāti saņēmuši izpirkumu par kuģi un apkalpi.

Alulas apriņķis atrodas Puntlendā, kura 1998.gadā proklamēja neatkarību no Somālijas, lai izvairītos no haosa, kas valda Somālijā kopš militārā diktatora Mohammeda Siada Barres gāšanas 1991.gadā. Puntlenda bija viens no Somālijas stabilākajiem rajoniem līdz pagājušajam gadam, kad izcēlās cīņa starp diviem politiskajiem līderiem, kas abi pretendē uz varu starptautiski neatzītajā valstiņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!