Somālijas pirāti sestdien pie Somālijas krastiem uzbrukuši luksusa kruīza lainerim ar britu un amerikāņu tūristiem, viegli ievainojot vienu cilvēku.
Aptuveni desmit pirāti divās mazās laivās agrā sestdienas rītā uzbruka kuģim ar raķešmetējiem un automātiem.

Kruīza kuģis, kas bija ceļā uz Seišelu salām, spēja aizbēgt no pirātu laivām, ciešot tikai nelielus bojājumus.

Bahamu salās reģistrētais 10 000 tonnu smagais kompānijas "Seabourn Cruise Lines" kuģis "Spirit" veda aptuveni 300 pasažierus un apkalpes locekļus.

Somālijas pirāti pēdējos mēnešus veikuši vairākus uzbrukumus kuģiem, no kuriem lielākā daļa atbrīvoti pēc izpirkuma naudas samaksāšanas. Par pirātu upuriem kļuvuši arī divi kuģi ar ANO pārtikas palīdzības sūtījumiem.

Somālija ir viena no nabadzīgākajām Āfrikas valstīm, kuru jau 14 gadus plosa klanu cīņas. Kopš militārā diktatora Mohammeda Siada Barres gāšanas 1991.gadā Somālijā nav funkcionējošas valdības un nevalda likumi, valsts sadalījusies atsevišķās vietējo bruņoto grupējumu vadoņu pārvaldītās teritorijās.

Pārejas laika federālā valdība, kuras uzdevums ir nodibināt mieru šajā Āfrikas raga valstī, kopš tās izveidošanas pagājušajā gadā uzturējās trimdā kaimiņvalstī Kenijā un tikai nesen atgriezās Somālijā. 3.augustā Džouharas pilsētā, kas atrodas 90 kilometrus uz ziemeļiem no valsts galvaspilsētas Mogadīšo, notika pirmā pārejas valdības sēde Somālijas teritorijā. Tas jau ir četrpadsmitais mēģinājums izveidot Somālijas valdību kopš Barres gāšanas 1991.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!